Saftige og god påskekakeHoldbar og lettvint vaniljekake til hytteturen

Denne saftige og gode påskekaken tar utgangspunkt i Hellstrøms vaniljekake.

  • 1 liter vaniljesaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 200 g smør
  • 5 dl sukker
  • 12 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver

Smelt smør, ha i sukker og rør godt. Ha sukkersmøret i en kjøkkenmaskin, og tilsett vaniljesaus og alt det tørre. Med zest fra to appelsiner i røren blir dette en perfekt påskekake! Bland godt.

Fordel i to brødformer som er kledd med bakepapir. Dryss over perlesukker, hakkede nøtter og mandler, kanel. Stek på 170 grader i 60 minutter. Du kan også bruke en langpanne, men da holder det med 40 minutters steketid.

Denne kaken er supersaftig, og passer helt utmerket som hyttemat. Den er holdbar, og så om du baker den hjemme for å ha med på hytta vil den være god lenge.  Har du stekeovn på hytta er denne lettvint å smelle sammen i en fei!

Kaken er også lett å bake og har ingen kompliserte prosesser hvor man må være spesielt forsiktig, så dette er en perfekt kake å bake med yngre barn eller la hyttas ungdommer få prøve seg på på egenhånd.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter