Salsa, eller saus, til spanske albondigasSpanske albondigas til tapas

Albondigas - Krydrede spanske kjøttboller

Albondigas er fast gjest på mange tapasbord. De er enkle å lage selv, og kan tilpasses personlig smak ved å tilpasse kryddermengden.

  • 400 gram kjøttdeig, gjerne lammekjøttdeig
  • 1 ts potetmel
  • 1/2 ts salt

Rør godt sammen til blandingen er klissete og seig. Ha så i:

  • 1 ss griljermel
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1 klype spansk pepper/chilli

Bland godt sammen. Trill små kjøttboller og stek i olje til de er gyldne og gjennomstekte.

Salsa - eller saus om du vil:

  • 1 gulrot
  • 1 liten purre eller 4 vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stangselleri

Kjør dette raskt i foodprosessor – ikke til mos, men til småbiter. Ha olivenolje og grønnsakene i en vid stekepanne, og stek på svak varme uten at det tar farge men blir mørt. Hell over ca 500 passata eller en boks hermetiske tomater. La koke under lokk et par timer, rør innimellom og pass på at sausen ikke blir for tørr. Da har du i litt vann. Smak til med salt. Dersom du vil ha en helt glatt saus kan du kjøre den i food presessor eller med stavmikser.

Har du ikke tid til å la sausen koke lenge nok til at sødmen kommer godt frem, så kan du smake den til med litt sukker. Bruk også god tid på å steke grønnsakene før du har på tomatsausen, for denne svake stekingen gjør at man får frem mye sødme fra grønnsakene.

Server gjerne kjøttbollene i sausen, eller server saus og kjøttboller hver for seg.

For tips til et komplett tapasbord se her:

http://www.tilknytningspedagogene.no/leve-med-barn/matlaging/526-spansk-tapas-

Soffritto, deilig base for tomatsausOliven og fylte gresskar til tapas

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter