Syltet gresskar

Mange barn elsker å skjære ut gresskar til Halloween. En enkel måte å bruke gresskarkjøttet på er å bruke det til sylting.

  • 2 kilo renset gresskar (er et gresskar på ca fire kilo bruttovekt)
  • 8 dl eddik
  • 1,5 kg sukker
  • 60 gr fesk ingefær

Kok opp sukker, eddik og ingefær i biter til en lake. Ha i gresskarbiter på ca 3 cm, og kok dem til de er møre og blanke. Ha dem opp i helt rene glass. Kok inn laken i ca 20 minutter, og øs over bitene i glassene, fyll helt opp. Sett på lokk straks.

Syltet gresskar er nydelig til alt som man ellers ville brukt tyttebærsyltetøy eller chutney til.

Kanskje et slikt glass ville være en fin oppmerksomhet til noen dere er glade i til jul? Med et par nellikspiker eller hel allehånde i laken får gresskaret en nydelig julesmak også - kanskje en liten vri til årets tradisjonelle julemiddag?

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter