Vichyssoise, potet og purresuppe

Flott navn på potet- og purresuppe! Denne suppen er så god at den kan fint forsvare et så stort navn.

Surr 1 finhakket løk, 5 fedd finhakket hvitløk og den finhakkede hvite delen av en stor purre i noen ss smør i et par minutter. Hell over 1 liter kyllingkraft/buljong. Ha også i hvitvin, ca en halv flaske, og ca 3 dl melk. Skrell og del 600 gram gode poteter i terninger og kok i suppen i ca 20 minutter. Kjør suppen helt glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Skjær alt det lyse grønne av purren i små firkanter og kok med det siste minuttet. Pisk en fløtetutt til lett krem og vend i helt til slutt. Juster eventuelt med salt og pepper – server raskt. Grovmalt pepper hører med på toppen. Mange foretrekker sprøstekte baconterninger på, men det kan i grunnen likegodt sløyfes. Suppen er mer enn god nok uten.

Noen av ingrediensene til VichyssoiseResten av ingrediensene til Vichyssoise

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter