Agurkene som brukes til sylting modnes i september. Agurkene vaskes godt og skrubbes litt slik at de stive småhårene på utsiden blir slepet av. Agurkene prikkes så med en nål, og her er en maiskolbegaffel perfekt for en liten barnehånd. Ha et stort kar med sterk saltlake klar (100 gram per liter vann) og legg, eller kast..., agurkene i laken etterhvert som de er prikket. Nå skal de ligge her å trekke i ca et døgn.

Barna hjelper til med prikking av agurkeneFerdig prikket agurk kastes i lakenAgurker i krydderlake

Kok en sterk krydderlake av:

  • 2 liter vann
  • 500 gram sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss pepperkorn
  • 5 allehåndekorn
  • 10 nellikspiker
  • 2 ts skivet fersk ingefær
  • 1 ss korianderfrø

Avkjøl laken helt. Skyll agurkene godt, og del dem i skiver. Fyll skivene i rene glass med krondill, eller vanlig dill mellom lagene. Fyll på laken i glassene til det dekker helt. Skru på tette lokk og la de stå kaldt en uke. Sil av laken, kok den opp, avkjøl og hell over agurkene på ny. Skru på rengjorte lokk og la de stå en uke til. Nå er agurkene klare til bruk. De holder seg i flere måneder i denne laken om de står mørkt og kaldt.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter