Hjemmelaget kostyme for barn til halloweenHundekostyme til barnHund kostyme med ansiktsmaling

Et godt kostyme til barn må være enkelt å ha på seg, og enkelt å leke i. Dette hundeostymet lager du på en halv time, og barna har full bevegelsesfrihet i kostymet sitt.

I en stoffbutikk kan du kjøpe "pels-stoff". Du trenger ca 1/2 meter stoff om det er standard bredde (ca 140 cm). De fleste stoff som dette er rakne-frie, men du kan spørre i butikken for sikkerhets skyld. Fordelen med et raknefritt stoff er at du slipper å sy langs kantene - da er det bare klipp-og-kjør!

Del stoffbiten i to på tvers. Legg en stor barne-t-skjorte på vrangen av den ene stoffbiten, og bruk den som mal for kostymet. Klipp ut en bue til hals og en bue til armhull. Gjenta helt likt på det andre stykket.  Legg så stykkene med retten mot hverandre, og sy den ene skuldersømmen. På den andre skulderen setter du en trykk-knapp eller to, slik at pelsen blir lett å ta av og på. Prøv så pelsen på barnet som skal bruke kostymet. Klipp det slik at det går godt ned på hoftene, men ikke er for langt.

Bruk stoffrestene du har til overs til å sy sammen en hale, og fest den bak i hale-høyde.

Selv vi som ikke kan sy får til dette, for pelsen skjuler alle sting!

Med en strømebukse og genser som passer til pelsen får du et gjennomført uttrykk. Samme oppskrift kan brukes til alle slags dyr, for eksempel kattekostyme, løvekostyme, tigerkostyme, og så videre.

Hundemaske kan kjøpes på en velassortert lekebutikk, eller et hundeansikt kan males på med ansiktsmaling. En liten sort nesetipp holder egentlig for å få frem hundeansiktet.

Kustoff til kostyme til HalloweenPelsstoff til kostyme

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter