Iskake pyntet med bær, seigmann og det norske flagget

Lag en marengsbunn. I stedet for å lage små topper, så kler du en springform med bakepapir i bunnen og fyller marengsmassen i formen. Stekes som i oppskriften, og settes til avkjøling på en rist når den er ferdig. En variasjon kan være å vende inn 200 gram malte nøtter/mandler i marengsmassen før den stekes.

Lag hjemmelaget is:

6 eggeplommer og 6 ss melis, samt frø fra en stor vaniljestang vispes til vaniljeeggedosis. Når den er luftig og stiv blandes den med ca 1/2 liter lettvispet fløte. Når bunnen er helt avkjølt har du over ismassen, og sett rett i fryseren. Når den er halvstivnet har du over bærsaus eller som på bildet; sjokoladesaus. Den laget sett ved å varme 1 dl fløte og ha i 100 gram hakket sjokolade. La sjokoladen smelte, og rør sammen til en fyldig saus. Avkjøl, og ha over isen. Dette kan også gjøres ved servereing.

Server iskaken med en flaggbærende seigmann og friske bær.

Gratulerer med dagen!

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter