Ingrid Prøsch fra TilknytningspedagogeneAftenposten har intervjuet Caroline Teigen fra www.sovehjelp.no og Ingrid Prøsch fra Tilknytningspedagogene om barns søvn. Vinklingen er denne: Søvneksperter mener det ikke finnes en søvnmetode som passer alle barn. Man må finne årsaken til søvnproblemene og deretter vurdere fremgangsmåte for sitt barn.

 

Caroline Teigen sier: Man må finne ut hvor skoen trykker. Hva er årsaken til at barnet sliter med å sove?

Vi leser videre:

 

Alle som tror at det kun finnes en metode for å få barn til å sove tar grunnleggende feil. Barn er ulike, familiene er ulike og det samme er verdigrunnlaget og vurderingene. Man må finne ut hva som passer bedt i hvert enkelt tilfelle, sier fagpedagog Ingrid Prøsch.

Hun driver Tilknytningspedagogene, som blant annet tilbyr kurs og veiledning i søvnproblemer hos barn.

Caroline Teigen fra sovehjelp.noHun peker på at de fleste små barn trenger støtte fra voksne for å sove godt – i form av nærhet, sang eller lesing.

Rolig avslutning på dagen

- De trenger å føle seg trygge for å sove alene. Det er viktig med rolig og hyggelig avslutning på kvelden, slik at barnet innstiller seg på at det nå er på tide å falle til to, sier Prøsch som mener at man må innstille seg på å følge barnet i søvn de første årene – og at de første månedene uansett er en unntakstilstand.

Les resten av artikkelen her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Eksperter-Ingen-vidunderkur-for-sovnlose-barn-6764658.html?fb_ref=.Tz6TJu7hp0c.like&fb_source=profile_oneline