FNs barnedag feires i oktoberTilknytning og sosialt ansvar

For større barn handler tilknytning ikke bare om trygg tilknytning til menneskene rundt seg, men også at man opplever seg selv tilknyttet til samfunnet og verden.

Den første mandagen i oktober feirer vi FNs barnedag i Norge. Du kan lese mer om denne dagen ved å følge denne lenken:

http://www.fn.no/Aktuelt/Kalender/Internasjonal-barnedag-feires-i-Norge

Kanskje dette er en god dag for at samtalen rundt middagsbordet dreies mot barns rettigheter og at ikke alle barn har det like godt som oss her i Norge? Kanskje dette er en dag hvor man kan snakke om ulike steder i verden hvor barn ikke har det så godt, og så se om det er noe familien kan gjøre for å hjelpe noen andre barn? Og også i Norge er det mange barn som ikke får oppfylt sine rettigheter.

Trenger du inspirasjon til en slik samtale? På Redd Barnas hjemmeside kan du lese en flott kortversjon av FNs barnekonvensjon. Kanskje dere kan se på denne sammen med barna som utgangspunkt for en samtale? Kanskje en plakat med barnas rettigheter skal få plass på kjøleskapet i dag?

Siden dette er en FN-dag, så er kanskje en pengegave til et av Unicefs prosjekter, for eksempel et bidrag til barna i Syria, en fin ting? Eller hva med å støtte barns innsamlingsaksjoner til barn i Afrika via Røde kors?

 

På FNs barnedag kan man støtte Unicef