Rabarbrapai med vaniljekrem og jordbærJordbær og rabarbra klar til å bli pai

Paideig:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk eggeplommer
  • ca 3 ss kaldt vann

Ha alle ingrediensene bortsett fra vannet i en foodprosessor, og kjør til det blir jevnt. Ha så i vann og kjør til en fin deig.

Pakk deigen i plast og hvil den i kjøleskapet i en time. Kjevle så deigen tynt ut å kle en smurt paiform med løs bunn. Skjær av kantene for en pen finish.

Ha så i en boks piano vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem.

Ha ca 600 gram rabarbra som er skrelt og kuttet i biter i en skål sammen med 200 gram rensede jordbær, delt i fire. Hell over ca 100 gram sukker og et par ss potetmel. Rør godt. Ha så rabarbra- og jordbærbitene over vaniljefyllet. Lag strimler av deigen og lag et pent gitter over paien. Pensle med egg og stek i ca 35 minutter på 200 grader.

Dryss over melis ved servering. Server med vaniljeis.

Gitter over paien av rabarbra og jordbærSkall fra rabarbra

Paideiggitter på rabarbrapaiRabarbra rett fra kjøkkenhagen