Paideig:
- 150 g smør
- 350 g hvetemel
- 50 g sukker
- 3 stk eggeplommer
- ca 3 ss kaldt vann
Ha alle ingrediensene bortsett fra vannet i en foodprosessor, og kjør til det blir jevnt. Ha så i vann og kjør til en fin deig.
Pakk deigen i plast og hvil den i kjøleskapet i en time. Kjevle så deigen tynt ut å kle en smurt paiform med løs bunn. Skjær av kantene for en pen finish.
Ha så i en boks piano vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem.
Ha ca 600 gram rabarbra som er skrelt og kuttet i biter i en skål sammen med 200 gram rensede jordbær, delt i fire. Hell over ca 100 gram sukker og et par ss potetmel. Rør godt. Ha så rabarbra- og jordbærbitene over vaniljefyllet. Lag strimler av deigen og lag et pent gitter over paien. Pensle med egg og stek i ca 35 minutter på 200 grader.
Dryss over melis ved servering. Server med vaniljeis.