Ingredienser til hjemmelagde vårrullerVårruller kokes i olje

  • Bløtlegg 30 gram risvermicelli i varmt vann, renn godt av og del i korte biter.
  • Varm 1 ss olje i en wok, og rørestek 3 hakkede hvitløksfedd, 2 ts revet frisk ingefær, 3 ss finhakkede korianderstilker og 3 hakkede vårløk i 2 minutter
  • Tilsett 200 gram svinekjøttdeig og 2 stilker finhakket selleri og rørestek til kjøttet er brunet, i ca 3 minutter
  • Tilsett 150 gram revet gulrot, 25 gram hakkede friske korianderblad, 50 gram hakket agurk.
  • Bland 1 ss søt chillisaus, 2 ts fiskesaus, 1 ts brunt sukker, rør godt å hell over nudlene.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen
  • Avkjøl

Fyll til vårrullene

Legg ca 1-2 ss fyll midt på den ene halvdelen av et vårrullomslag, og rull den tett sammen som en pakke. Forsegle kanten med vann. Oppskriften holder til ca 18 vårruller. Ha olje i en dyp kjele/wok og la den bli middels varm. Frityrstek vårrullene - to-tre stykker om gangen, til de er gyldne. La de dryppe av på rist med kjøkkenpapir. OBS: Frityrkoking er ikke en aktivitet for barn. Her bør barna holde litt avstand, og de voksne være ekstra årvåkne.

Server vårrullene med dipsauser:

  • Hot and sweet chillisaus
  • Soyasaus smakssatt med sesamfrø, rød fersk chilli og frisk koriander

Barna liker å lage vårrullerFerdiglagde vårruller klar for frityrkoking