Løv i fine høstfargerBål med flammer

Det kan være godt å ha et bål å varme seg litt på når man er ute og leker nå på høsten. Ønsker du tips til hvordan man skal lage bål ute kan du se denne videosnutten med Lars Monsen. Vi gjorde det enkelt og tok med tørr ved i sekken og dro til en allerede opparbeidet bålplass i skogen. I sekken hadde vi, i tillegg til ved og fyrstikker, vannflasker, spikkekniv og en boks med pinnebrød-deig. Pinnebrød-deigen lagde vi slik:

  • 4 dl grovt mel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss smeltet smør/olje
  • 1,5 dl melk
  • Et par dl finhakket bogskinke
  • Et par dl revet jarlsbergost

Deigen eltes sammen til en god deig, juster med melk/mel slik at den ikke blir for tørr og ikke for klissete. Ha deigen i en tett boks eller en brødpose. I skogen tar man en deig-klump og ruller til en pølse som man snurrer rundt en pinne. Pinnen bør ha barken spikket av. Et tips er å ikke lage bødene for tykke, for da tar det lang tid å steke dem - og det kan bli kjedelig å vente på for sultne og utålmodige barn.

Ferdig grillet pinnebrødEn liten gutt på tur i skogen