Vegetarburger i pitabrødHjemmelagede vegetarburgere

4 burgere:

  • 1 løk
  • 1/2 brokkoli
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 store aromasopper
  • 1/2 paprika
  • 2 dl ferdig kokt ris
  • 1 ss kikertmel

Finhakk løken, soppen og stilken på brokkolien. Stek dette på middels varme til det er mykt og blankt. Ha i finhakket paprika, finhakkede brokkoliblomster, finhakket hvitløk og ris. Stek i noen minutter til alt er varmt. Smak til med salt og pepper, og eventuelt chilli om dere liker maten litt sterk.

Ha blandingen i en foodprosessor, og ha i kikertmelet. Du kan i stedet bruke 2 ss små havregryn eller ett egg - om de som skal spise tåler disse ingrediensene. Bland det raskt inn. Massen skal ikke bli en seig deig, men fremdeles ha en del gode biter.

Grønnsaksblanding til burgereGrønnsaksburgere er deilig og sunt

Lag fire burgere, enten med hendene, eller ved å presse blandingen i ringformer. Stek i stekepannen til burgerne er gyldne på begge sider. Ikke bruk for høy varme, for burgerne trenger litt tid i stekepannen for å fjerne den rå smaken av kikertmel. Du kan også steke dem i stekeovnen på ca 200 grader i 30 minutter.

Skal du lage mange burgere for å servere i selskap, så kan gjøre klar burgerblandingen dagen i forveien, og så bare sette dem i stekeovnen på selve dagen.

Server i pitabrød eller burgerbrød med en god salat !

Disse burgerene er et godt alternativ i en barnebursdag - for disse er frie for "alt", De er glutenfri, melkefri, uten egg, uten svinekjøtt,  - og de er veganske. Og ikke minst - de er deilige!

Gode vegetarburgere til barneselskapLag gjerne burgere i fine former

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter