Fylte sopp med vegetar-fyll til tapasHerlig fyll til tapas-sopp

I tapasserien vår har vi nå kommet frem til en vegetar-rett, som er fylte aromasopp. Dette er en litt sterk variant. Vil du ha en mild variant så kutter du bare ut chillien. Du kan i stedet ha i en ts paprikapulver for å få fyldig smak.

  • 1 gulrot
  • 1 stang selleri
  • 1 chilli
  • 4 vårløk

Kjør til småbiter i food prosessor eller finhakk, og stek på svak varme i olivenolje til alle grønnsakene er helt møre. Avkjøl.

Rør inn:

  • 3 ss revet parmesan
  • 3 ss hakket soltørket tomat
  • 1 ss olivenolje,  bruk gjerne oljen fra de soltørkede tomatene om du bruker marinerte tomater fra glass.

Finn frem 15 aromasopp, og fjern stilken. Fyll soppene med grønnsaksblandingen, og stek dem i ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Det å fylle soppene kan være en fin oppgave for små kokker.

Du kan gjøre klar grønnsaksblandingen et par dager før den skal brukes om den står kaldt i kjøleskap, og du kan fylle soppene dagen før de skal stekes, så dette er en takknemlig rett å lage til selskap.

For et menyforslag til et komplett tapasbord kan du følge denne lenken:

http://www.tilknytningspedagogene.no/leve-med-barn/matlaging/526-spansk-tapas-

Aromatisk og deilig vegetarmat til tapasFylt aromasopp med pikant grønnsaksblanding