SjokoladerisbollerDet er lett å lage risboller til jul

Sjokoladeboller, eller risboller, er noe selv de aller minste kan være med å lage - om man ikke er redd for søl, og man aksepterer at like mye går i munnene som i formene.

Kanskje man kan la de aller minste få en egen skål og noen former, og så kan de eldre barna og voksne lage resten. Da er det ikke så farlig at de minstes prosess ikke er så renslig.

  • 500 gram kokesjokolade – smeltet
  • 1/2 kopp dl sterk kaffe
  • 500 gram smeltet delfiafett eller annet kokosfett som cocosa
  • 4 egg
  • 4 ss sukker
  • 1 pose puffet ris (260 gram)

Vend inn smeltet sjokolade i stivpisket eggedosis. Bland i kaffe.

Hell i delfiafettet i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Akkurat denne jobben med det varme fettet er ikke noe de små barna bør delta på. Varm fett gir stygge brannsår om man får det på huden.

Vend inn puffet ris. Settes med skje i muffinsformer. Man kan også gjerne kle en form med plastfolie, og så lage større risbrød. Disse kan deles opp med kvis ve dservering.

Oppbevares i fryseboksen.

Jo flere kokker jo mer søl, og jo mer kos!Man må regne med litt søl med små kokker