Sjokoladetrekt marsipan pakket i cellofan som gavepakkeSjokoladetrekte marsipankuler

Marsipan er det enkelt å lage selv, og er en jobb som barn lett kan bli med på. Man maler mandler og har i melis og eggehviten, og knar sammen til marsipan.

Hvor søt man liker marsipanen varierer, og hvor grov man liker den varierer det også. Vi anbefaler å prøve seg frem, og starte sånn midt på treet et sted. Denne oppskriften er god:

125 gram skoldede mander og 125 mandler med skall males på mandelkvern. Bland inn 200 gram melis og eggehvite fra to egg og bland godt. Blir massen for tørr så ha i mer eggehvite, men forsiktig så den ikke blir for klissete igjen. Skulle den bli det så justerer du med melis/mandler.

Nå kan du forme marsipanen til kuler eller marsipanbrød, eller kanskje til griser? Du kan smakssette marsipanen om du vil, eller fylle den med gode saker. Noen gode smaker er appelsin, nougat og geletrøffel. En voksen variant kan være å fylle et marsipanbrød med en neve rosiner trukket i en spiseskje rom et døgn. Kanskje det kunne være en fin julepresang til en slektning?

Marsipanbrød trekt i sjokoladeMarsipanbrød trekt i sjokoladeSjokoladetrekt marsipanbrød pakket i cellofan

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter