Sushi med laksSushi med reker

Lag laken til risen først:

  • 60 ml japansk riseddik
  • 30 ml sukker
  • 5 ml salt
  • Kokes opp, og avkjøles

Vask 500 gram sushiris i tre-fire vann, og bløtlegg den så i kaldt vann i ca en halv time. Kok risen etter anvisning på pakken. Når den er ferdig, sprer du den utover på et stort fat. Mens den avkjøles har du på laken sakte mens du rører forsiktig for ikke å knuse riskornene. Risen bør avkjøles raskt.

Spre risen tynt utover et noriflak, og la alle som skal spise lage sin egen rull med de ingrediensene de liker best. Mange barn liker godt å lage sin egen mat på denne måten med og få velge sine egne råvarer.

Det er ikke slik at man må bruke rå fisk om det ikke er alles favoritt. Fiskekake, stekt scampi eller kokt krabbe er gode alternativ. Rull tett sammen, og del i pene skiver.

Noen tips til ingredienser:

  • kongekrabbe
  • salmalaks
  • tempurascampi
  • krabbe
  • fiskekaker
  • reker
  • lodderogn
  • sesamfrø
  • avocado
  • vårløk
  • agurk

Server sushi med soyasaus, wasabi og ingefær.

Sushi på noriflakIngredienser til sushi