Maispletter med scampiNå er maisen moden på åkrene! Vi skrev om maisplukking i fjor, og her kommer det en ny oppskrift på en deilig middagsrett man kan bruke den gode maisen til.

Kok 5 ferske maiskolber i usaltet vann i ca fem minutter. Salt i vannet vil gjøre maisen seig. Skjær av kornene og bland med en findelt paprika, en potte hakket koriander, fem hakkede vårløk, 2 dl hvetemel, 5 ss maizenna, ca 100 gram revet cheddarost og fem eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Visp eggehvitene stive og bland i røren. Stek plettene i smør på middels varme til de er gyldne og litt sprø.

Har du ikke fersk mais bruker du bare vakumpakkede, eller maiskorn fra boks.

Plettene er deilige alene, eller som rykende varmt og sprøtt tilbehør til for eksempel stekte velkrydrede scampi eller kjøttboller. Plettene kan oppbevares i kjøleskap noen dager, og er også gode kalde. De kan legges på brødskiva som pålegg, eller spises som et eget lite kaldt mellommåltid. Kanskje noe å putte i matpakken?

Det å følge mat fra jord til bord er flott for oss alle, og særlig for barn!

MaissalatBarna liker å plukke mais på åkeren