Gresskarsuppe med kylling

Mange gresskarsupper er veldig tykke og veldig søte. Denne suppen er balansert, deilig og salt - og har en lett og fin konsistens.

Ha 1 liter kyllingkraft eller buljong i en kjele. Rør inn 2-4 dl gresskarpuré og ca 1 dl fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha så i:

  • Mais fra to maiskolber
  • 1 rød paprika i terninger
  • 50 gram aspargesbønner i biter
  • en liten neve frisk salvie, hakket (kan sløyfes eller erstasses med andre friske urter)
  • eventuelt litt revet zest fra en økologisk sitron og noen sitrondråper.
  • Stekt kylling

På bildet er det brukt rensede rester av stekt kylling. Har du ikke rester kan du ta to kyllingbryst og dele i biter, krydre lett med salt og pepper og steke i olivenolje.

Dersom du har kraft/buljong klar, og har gresskarmosen ferdig, så tar denne lekre suppen bare noenfå minutter å lage!